2manyprogramma 2022

folder_openUncategorized

PROGRAMMA 2MANYBIKERS 2022

Het jaar zit er op. We hebben het op de valreep afgesloten met wat nu al een nieuwe traditie zal worden: de Glühweinrit! Een vijfendertigtal fietsers en een heel gezellige après. Top! Ondanks dat vervelende coronagedoe, hebben we van 2021 toch een succesvol fietsjaar gemaakt. Onze woensdagrit staat als een huis, zowel ’s zomers als ’s winters. De zondagrit moet nog wat openbloeien, het weer zat tot nu toe ook vaker tegen dan mee, maar we blijven volharden. En gaan zelfs in het zomerseizoen door, zij het om de veertien dagen.

Het voornemen voor 2022 is simpel: nóg beter doen. Hierbij ontvouwen we onze plannen. Plannen die zijn opgesteld zonder rekening te houden met eventuele coronaperikelen. Al zullen die er ongetwijfeld wel weer zijn en zullen we wellicht geregeld moeten bijschaven. Maar laat ons positief denken. En gewoon zoveel mogelijk fietsen. Hopelijk vindt iedereen z’n gading een beetje.

Aan alle leden nu al een fantastisch 2022 toegewenst, een goeie gezondheid en ontzettend veel fietsgenot.

 

PROGRAMMA

 • ZONDAG 16 JANUARI: MTB aan zee

Wegens succes vorig jaar, trekken we opnieuw naar de kust. Reden we in 2021 van Middelkerke richting Frankrijk, dan gaan we dit jaar de andere richting uit: dus naar Nederland. Meer info en een aparte briefing volgt. Wie meegaat, mag dat zeker al laten weten.

 •  VRIJDAG 28 JANUARI: Nieuwjaarsreceptie

In Praatcafé ’t Klooster, op het Dorp van Massemen. Enfin, da’s het plan, maar of we dat zullen kunnen realiseren, hangt in grote mate van Omikron af. Duimen maar. Het is de bedoeling dat die dag ook de nieuwjaarsgeschenken uitgedeeld worden. Lukt dat niet, dan vinden we wel een andere manier.

 • ZATERDAG 26 FEBRUARI: Omloop Het Nieuwsblad

Het Belgische wielerseizoen wordt op 26 februari op gang geschoten en daar gaan ook wij opnieuw bij zijn. Net als vorig jaar, toen we met liefst 57 deelnemers waren. We voorzien opnieuw drie afstanden (90 – 110 – 130km), hertekende parcoursen en een uitgebreide bevoorrading. Hopelijk dit jaar geen geklooi met ‘groepjes van vier’ voor deze 2ManyKlassieker.

 • ZONDAG 13 MAART: opstart zondagse zomerrit met hotdogs!!

Op vraag van heel wat leden, starten we ook een zondagrit op tijdens de zomer. Om de veertien dagen- en als er geen uitstap is – bestijgen we ons ros. Om de twee weken een andere rit, opbouwend van 75 tot 110 km, afwisselend vlak, golvend en heuvelachtig. Ritten die telkens de 2Many-stempel dragen. Om het nieuwe initiatief wat in de verf te zetten, trakteert de club nadien op hotdogs. Om naar uit te kijken!

 • DINSDAG 22 MAART: Naar de piste

Vorig jaar geannuleerd wegens Covid, hopen we dit jaar wél naar de piste te kunnen. We hebben het ovaal met de club afgehuurd, ideaal om eens op een niet overvolle piste te rijden. De club doet een gulle bijdrage. Indien we door omstandigheden niet op Eddy Merck-piste mogen, dan switchen we naar een buitenpiste: Borsbeke, Affligem, Beveren,…

 • MAANDAG 28 MAART: Dag & Nacht Koers, Michel Wuyts

Hij is aan z’n laatste maanden als wielercommentator bij Sporza bezig, Michel Wuyts. Maar wil u hem live eens aan het werk zien? En hem geweldige koersverhalen horen vertellen? Dat kan op maandag 28 maart. 2ManyBikers haalt de voorstelling ‘Dag & Nacht Koers’ van Michel Wuyts en muzikant Geert Vandenbon naar GC De Kluize. Een activiteit waar we trots op zijn! Op korte termijn volgt meer info!

 • WOENSDAG 30 MAART: Opstart zomerrit

Eens het zomeruur ingaat, schakelen ook wij op een ander regime over. En ruilen we onze vaste winterrit voor de zomerrit. Ook de MTB’ers komen dan opnieuw aan hun trekken. We verleggen ons vanaf dan opnieuw van Pieter en Bé naar het Posthotel.

 • ZATERDAG 23 APRIL: MTB-uitstap Kalmthout of Turnhout

MTB-ritje op verplaatsing. Moeten we nog rekening houden met corona tegen dan? Indien niet dan kiezen we voor Kalmthout, indien wel trekken we naar Turnhout. Meer info volgt.

 • ZATERDAG 21 MEI: Fruitstreekritje

Vorig jaar op 8 mei gingen de terrasjes na lange tijd weer open. En wij zaten er massaal – met 42 toch – op. In Landen, na ons Fruitstreekritje. Wel dat gaan we nog eens overdoen. Zelfde plaats van afspraak, zelfde streek, andere rit. Met een klein ontbijtje, bevoorrading én après. Wie erbij was, zal wel opnieuw meegaan…

 • VRIJDAG 3 tem MAANDAG 6 JUNI: Weekend Longfaye

Zou het dan toch eens kunnen doorgaan? Iedereen duimen aub…

 • ZATERDAG 18 JUNI: BMX-initiatie

Jaja, met van die kleine fietskes dus. Vermoeiender en vooral moeilijker dan u denkt. Wie wil kan het vandaag eens proberen.

 • ZATERDAG 25 JUNI: Ontbijtritje

Vorig jaar hebben we het misschien net iets te ambitieus aangepakt. In die zin dat het ontbijt in het Prullenbos wel zeer lekker, maar toch een beetje ‘over the top’ was, met nog een rit op het menu. We gaan het dit jaar meer ‘op maat’ aanpakken. We zijn nog locaties aan het bekijken, later meer nieuws. Wat wel al vastligt zijn de ritjes: de koersbolides rijden richting het Atomium, de MTB’ers trekken richting Affligem en Asse.

 • MAANDAG 15 AUGUSTUS: Familiedag Schuttersveld

Vaste afspraak op onze agenda: de Familiedag. Vorig jaar deden we een specialleke – en dat hebben we in onze portemonnee gevoeld… -, dit keer keren we terug naar ons vertrouwde Schuttersveld. De ingrediënten blijven evenwel dezelfde: gezapige familierit gevolgd door drank, spijs en vertier. En ’s ochtends plannen we ook een ritje, uiteraard!

 • ZATERDAG 20 AUGUSTUS: Pittoresk Ardennenritje

Vroeg uit de veren en die kuiten insmeren: dat zal de boodschap zijn vandaag. Vertrekkend vanuit het gezellige Ciney plannen we een pittig Ardennenritje. We voorzien meerdere afstanden, maar het zijn en blijven de Ardennen, natuurlijk…

 • WOENSDAG 21 (of 28) SEPTEMBER: laatste zomerrit en ‘etink’!

De dagen worden héél snel korter in september, dus sluiten we ons zomerseizoen officieel af op woensdag 21 (of 28 september). En traditioneel trakteert de club dan op een etentje.

 • ZONDAG 25 SEPTEMBER: 2Many200

Na het succes vorig jaar, gaan we er opnieuw voor: 200 kilometer. Er liggen een paar opties op tafel, met als grootste kanshebbers Ieper of Scherpenheuvel. Een mens moet doelen hebben, nietwaar?

 • WOENSDAG 28 SEPTEMBER of WOENSDAG 5 OKTOBER: Start winterrit

En de terugkeer naar Pieter en Bé!

 • WEEKEND VAN 22 OKTOBER: MTB-daguitstap of weekendje naar Terrils in Limburg

Pittig en uitdagend, die mijnterrils in het Limburgse. Of we het bij een daguitstap houden of er een weekend van maken, bekijken we later. Zal ook van Covid afhangen. In het geval van een weekend, kunnen we er de mooie rit in het Nationaal Park Hoge Kempen bij doen. De knoop hakken we op z’n tijd door.

 • ZATERDAG 19 NOVEMBER: gravelrit in de buurt (of het Hageland)

Is nog ‘under construction’…

 • ZONDAG 18 DECEMBER: Glühweinritje

Kerstmis en Nieuwjaarsdag vallen op een zondag… En een Glüweinritje doen op de dag van kerstavond of oudjaar, lijkt geen strak plan. Dus doen we het een weekje vroeger.

Gerelateerde berichten

Menu