Kalender

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Kalender

2ManyJaarkalender 2022

Naast onze wekelijkse rit op woensdag het hele jaar door, staan er nog tal van activiteiten op onze kalender. Zo starten we vanaf de lente ook met een zondagrit om de veertien dagen. Voorts serveren we een mooie mix van MTB- en wegritten dichtbij en iets verder weg, festiviteiten en ‘foliekes’. Hieronder een overzicht voor 2022!

Zondag 16 januari: MTB aan zee

Wegens succes vorig jaar, trekken we opnieuw naar de kust. Reden we in 2021 van Middelkerke richting Frankrijk, dan gaan we dit jaar de andere richting uit: dus richting Nederland. We voorzien opnieuw diverse afstanden. En hopen dat we dit jaar niet verplicht zijn om per vier te rijden. En dat we achteraf nog enen kunnen drinken…

Vrijdag 28 januari: 2ManyNieuwjaarsreceptie – geannuleerd

Kunnen we voor revanche gaan na de annulatie vorig jaar? Praatcafé ‘t Klooster, op het Dorp van Massemen is alleszins gereserveerd. De goesting is er, de nieuwjaarscadeau’s zijn in de maak… Maar of de receptie zal kunnen doorgaan, hangt in grote mate van Omikron af. Duimen dus. Moeten we opnieuw een streep trekken door onze 2ManyNieuwjaarsreceptie, dan maken we dat later nog wel goed.

Zaterdag 26 februari: 2ManyOmloop 58 deelnemers: wow!

Het Belgische wielerseizoen wordt op 26 februari op gang geschoten en daar gaan ook wij opnieuw bij zijn. Net als vorig jaar, toen we met liefst 57 deelnemers waren. We voorzien opnieuw drie afstanden (90 – 110 – 130km), hertekende parcoursen en een uitgebreide bevoorrading. Hopelijk dit jaar geen geklooi met ‘groepjes van vier’ voor deze 2ManyKlassieker.

Zondag 13 maart: opstart 2ManySundaySummer met HOTDOGS!

Op vraag van heel wat leden, starten we ook een zondagrit op tijdens de zomer. Om de veertien dagen – en als er geen uitstap is – bestijgen we ons ros. Om de twee weken een andere rit, opbouwend van 75 tot 110 km, afwisselend vlak, golvend en heuvelachtig. Ritten die telkens de 2Many-stempel dragen. Om het nieuwe initiatief wat in de verf te zetten, trakteert de club na de eerste rit op hotdogs. Om naar uit te kijken!

Dinsdag 22 maart: Eddy Merckx-piste

Vorig jaar geannuleerd wegens Covid, hopen we dit jaar wél naar de piste te kunnen. We hebben het ovaal met de club afgehuurd, ideaal om eens op een niet overvolle piste te rijden. De club doet een gulle bijdrage. Indien we door omstandigheden niet op de Eddy Merck-piste mogen, dan switchen we naar een buitenpiste: Borsbeke, Affligem, Beveren,…

Maandag 28 maart: Dag & Nacht Koers met Michel Wuyts

Hij is aan z’n laatste maanden als wielercommentator bij Sporza bezig, Michel Wuyts. Maar wil u hem live eens aan het werk zien? En hem geweldige koersverhalen horen vertellen? Dat kan op maandag 28 maart. 2ManyBikers haalt de voorstelling ‘Dag & Nacht Koers’ van Michel Wuyts en muzikant Geert Vandenbon naar GC De Kluize. Een activiteit waar we trots op zijn! Op korte termijn volgt meer info!

 

Woensdag 30 maart: opstart 2ManySummer op woensdag

Eens het zomeruur ingaat, schakelen ook wij op een ander regime over. En ruilen we onze vaste winterrit voor de zomerrit. Ook de MTB’ers komen dan opnieuw aan hun trekken. We verleggen ons vanaf dan opnieuw van Pieter en Bé naar het Posthotel.

Zaterdag 23 april: MTB-uitstap Kalmthoutse Heide

Dikke banden, dikke fun! En meer bepaald op de mooie singletracks van de Kalmthoutse Heide. Op zaterdag 23 april trekken we er op uit en verkennen we de routes in het grenspark. In en rond het Grenspark Kalmthoutse Heide kan je 48 km mountainbiken via de gele Grensparkroute. Deze route kan je aanvullen met enkele technische enkelrichtingslussen in het Nederlandse deel van het Grenspark. In totaal goed voor 75 km aan mountainbike paden. Voor deze technische lussen / singletracks heb je we wel een vignet nodig. Je kan het digitaal vignet zelf op voorhand kopen en kan kiezen voor een dagticket van 5 euro of een jaarvignet van 12 euro. Wij voorzien een chocomelk achteraf!

Alle info over de routes en ook de link om een vignet te kopen is terug te vinden hun website: https://grensparkkalmthoutseheide.com/mountainbike/

Afspraak om 7u30 op het Dorp van Massemen of 8u45 ter plaatse, sporthal ’t Kooike in Kapellen. Wie mee gaat, geeft een seintje! Een invitee meebrengen is geen probleem.

Zaterdag 21 mei: Fruitstreekritje

Vorig jaar op 8 mei gingen de terrasjes na lange tijd weer open. En wij zaten er massaal – met 42 toch – op. In Landen, na ons Fruitstreekritje. Wel dat gaan we nog eens overdoen. Zelfde plaats van afspraak, zelfde streek, andere rit. Met een klein ontbijtje, bevoorrading én après. Wie erbij was, zal wel opnieuw meegaan…

Vrijdag 3 tem. maandag 6 juni: 2ManyWeekend Hoge Venen

Afgelast in 2020. Idem dito in 2021. Is het ons dit jaar wel gegund om nog eens op weekend te gaan? Laat ons hopen. Bestemming blijft dezelfde: een dubbele woonst in Longfaye op een steenworp van de steile Ferme Libert en een flinke boogscheut van Malmédy. Mogelijkheden zat, zowel voor MTB als koersfiets. Voor een zachte prijs biedt de club een all-in arrangement aan. Er komt nog een aparte briefing, maar wie mee wil, mag dat nu al doorgeven.

Zaterdag 25 juni: Ontbijtritje

Vorig jaar hebben we het wellicht net iets te ambitieus aangepakt. In die zin dat het ontbijt in het Prullenbos wel zeer lekker, maar toch een beetje ‘over the top’ was, met daarna ook nog een rit op het menu. We gaan het dit jaar meer ‘op maat’ aanpakken. We zijn nog locaties aan het bekijken, later meer nieuws. Wat wel al vastligt zijn de ritjes: de koersbolides rijden richting het Atomium, de MTB’ers trekken richting Affligem en Asse.

Maandag 15 augustus: 2ManyFamiliedag

Vaste afspraak op onze agenda: de Familiedag. Vorig jaar deden we een specialleke – en dat hebben we in onze portemonnee gevoeld… -, dit keer keren we terug naar ons vertrouwde Schuttersveld. De ingrediënten blijven evenwel dezelfde: gezapige familierit gevolgd door drank, spijs en vertier. En ‘s ochtends plannen we ook een ritje, uiteraard!

Zaterdag 20 augustus: pittoresk Ardennenritje

Vroeg uit de veren en die kuiten insmeren: dat zal de boodschap zijn vandaag. Vertrekkend vanuit het gezellige Ciney plannen we een pittig Ardennenritje. We voorzien meerdere afstanden, maar het zijn en blijven de Ardennen, natuurlijk…

Woensdag 21 (of 28) september: laatste zomerrit en ‘etink’!

De dagen worden héél snel korter in september, dus sluiten we ons zomerseizoen officieel af op woensdag 21 (of 28 september). En traditioneel trakteert de club dan op een etentje. Op 28 september (of 5 oktober) start onze winterrit opnieuw. En verhuizen we voor den après weer naar Pieter en Bé!

Zondag 25 september: 2Many200

Na het succes vorig jaar met onze rit naar de piste van Roubaix, gaan we er opnieuw voor: een rit van 200 kilometer. Er liggen reeds een paar opties op tafel, met als grootste kanshebbers Scherpenheuvel of Ieper. Wie ideeën heeft: laat ze maar komen. En een mens moet doelen hebben, nietwaar?

Weekend van 22 oktober: daguitstap Limburgse terrils of MTB-weekend

Pittig en uitdagend, die mijnterrils in het Limburgse. Of we het bij een daguitstap houden of er een weekend van maken, bekijken we later. Zal ook van Covid afhangen. In het geval van een weekend, kunnen we er de mooie rit in het Nationaal Park Hoge Kempen bij doen. De knoop hakken we op z’n tijd door.

Zaterdag 19 november: gravelen…

… in de buurt, het Hageland of elders… Deze moeten we nog in detail bekijken!

Zondag 18 december: 2ManyGlühweinrit

Kerstmis en Nieuwjaarsdag vallen op een zondag in 2022… En een Glüweinritje doen op de dag van kerstavond of oudjaar, lijkt geen strak plan. Dus doen we het een weekje vroeger.

Menu