Kalender

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Kalender

2ManyJaarkalender 2021

Naast onze wekelijkse rit op woensdag het hele jaar door, staan er nog tal van activiteiten op onze kalender. Een mooie mix van MTB- en wegritten dichtbij en iets verder weg, festiviteiten en ‘foliekes’. Hieronder een overzicht voor 2021!

Vrijdag 29 januari: 2ManyNieuwjaarsreceptie (afgelast)

Klinken op het nieuwe (fiets)jaar: het was ons niet gegund. Maar het Klooster van Massemen mag zich al opmaken voor een zware revanche in 2022. Zonder tegenbericht heffen we het glas samen de laatste vrijdag van januari volgend jaar.

Zondag 31 januari: MTB Zoniënwoud (check)

Mooie en geslaagde trip naar het Zoniënwoud. Ondanks de coronabeperkingen, waardoor we verplicht werden in bubbels van vier te rijden, en het niet zo fantastische weer de dagen voordien, waren we toch met bijna 30 2ManyBikers present! Absoluut voor herhaling vatbaar.

Zaterdag 27 februari: 2ManyOmloop (check)

De Omloop Het Nieuwsblad, het startschot van het Vlaamse wielerseizoen bij de profs. En dat we erbij waren! Nog steeds geplaagd door Covid, nog steeds verplicht in kwartetten te rijden, trokken liefst 57 2ManyBikers op pad om onze versie van de eerste kasseiklassieker te rijden. Een schitterend resultaat, een fantastische bevoorrading, een geslaagd event: ook dit wordt een 2ManyKlassieker!

Donderdag 11 maart: Eddy Merckx-piste (switch: piste Borsbeke)

Streep erdoor. Weeral. Corona weet u wel. Geen rondjes draaien op de piste van de Blaarmeersen dit voorjaar. Als alternatief trokken we op maandag 15 maart dan maar naar de openluchtpiste van Borsbeke. Een mix van slecht weer, miezerige motregen, veel wind en koudwatervrees zorgde ervoor dat we ‘maar’ met 12 op de afspraak waren. Maar we zijn er zeker van dat we bij beter weer met meer zullen zijn en gaan dan ook af en toe een tripje naar de piste van Borsbeke inplannen. Maar, we zoeken ook naar een geschikte datum om alsnog eens naar het Eddy Merckx Wielercentrum te trekken! Uitstel is nooit afstel.

Zaterdag 27 maart: MTB aan Zee (check)

We hadden een tochtje naar de Kalmthoutse Heide ingepland, met een oversteek naar onze Noorderburen, maar één of ander virusje heeft daar alweer anders over beslist… Flexibel als we zijn, hebben we voor een alternatief gezorgd: MTB aan Zee. Jaja, aan onze eigenste Noordzeekust! Nijdige klimmen moet je daar uiteraard niet verwachten, maar wel enorm veel uitdagende singletracks, mooie duinen, een occasionele mosselbank en enkele toffe stroken strand. Benieuwd!

Zaterdag 8 mei: Dwars door de Fruitstreek (check: 42 bikers!)

Ik verval niet snel in superlatieven, en ga dat ook nu niet doen. Maar dit is echt een superfantastisch-geweldigschoon-formidabel ritje. Vertrekkend en eindigend in Landen trekken we door de vele boomgaarden richting het uiterste punt van Limburg, tot tegen het fort van Eben-Emael, beklimmen we de Slingerberg, passeren we aan de wijndomeinen van Genoelselderen, zeggen we ‘gedag’ aan Ambiorix in Tongeren,… De langste afstand gaat naar de 135 kilometer, maar we voorzien ook een korter toertje voor wie dat wil. Volgwagen en bevoorrading voorzien. Aanstippen in die agenda zou ik zeggen!

Vrijdag 21 tem. maandag 24 mei: 2ManyWeekend Hoge Venen (afgelast…)

Uitgesteld in 2020, voor dit jaar blijft het nagelbijten en hopen: ons MTB-weekend met Pinksteren naar de Hoge Venen. Meer bepaald naar een dubbele woning in Longfaye, op een boogscheut van de pokkesteile Ferme Libert en vlakbij Malmédy. Dit wordt een topweekend, zowel voor MTB als de koersfiets. Meer info volgt nog, maar voor een zachte prijs bieden we een all in weekend aan. Inschrijven kan al via 2manybikers@gmail.com, met vermelding Weekend Longfaye.

Zaterdag 19 juni: Lucien Van Impe Classic (organisatie afgelast…)

Het hoeft niet altijd ver weg te zijn, ook in eigen streek moeten we onze mooie clubkleuren af en toe laten blinken, niet? In de Lucien Van Impe Classic bijvoorbeeld. De toertocht vernoemd naar onze laatste Tourwinnaar is intussen een klassieker op de kalender. Met startplaats in Serskamp staat altijd een mooie tocht richting de Vlaamse Ardennen op het menu. Welke afstand we rijden, zien we die dag wel. Allen daarheen!

Zaterdag 26 juni: Ijzeren Briek-rit (Sas-van-Gent/Sint-Laureins/Lotenhulle) (Check!)

Wegens de afgelasting van zowel de Lucien Van Impe Classic als de Saapjensmarathon, plannen we deze vervangrit in. Goed voor 160 km door minder bekende en befietste stukjes Oost-Vlaanderen, met ook een hoekje Holland en een toets West-Vlaanderen. We voorzien een bevoorrading. Be there!

Zondag 27 juni: Saapjensmarathon MTB en road (definitief uitgesteld voor 2021)…)

Het gat dat werd geslagen door het verdwijnen van de Herdersmarathon, werd netjes ingevuld door de organisatoren van de Saapjensmarathon. Eén van de mooiste, zwaarste, uitdagendste en beste georganiseerde MTB-marathons op de kalender. En dan nog met vertrekplaats dichtbij, in Herzele. Voor MTB’ers zijn er toertjes van 37, 55, 80 en 105 kilometer. Voor de leden die het kromme stuur verkiezen: geen probleem, er zijn ritten voorzien van 50, 75 en 90 kilometer. Ook hier mogen ze onze schitterende tenues opmerken, hé!

Zaterdag 17 juli: Ontbijtrit met een Doel en met Hamme…

We zien elkaar geregeld, maar misschien wel iets te weinig zonder helm. Eens bijpraten zonder gehijg op de fiets? Waarom niet. Op zaterdag 17 juli doen we ons eerste ontbijtritje, zowel voor MTB als voor de koersfiets. De eerste groep krijgt een mooie Waaslandrit voor de wielen geschoven, de mannen en vrouwen van het kromme stuur rijden naar Doel. Plaats van ontbijt: het Prullenbos. Een must do!

Zondag 15 augustus: 2ManyFamiliedag mét après-ochtendrit (megasucces: 93 deelnemers!!)

Nog zo’ vaste afspraak die in 2020 van de kalender is getuimeld! Hopelijk kunnen we dit jaar wél verzamelen voor deze gezellige en gezapige fietstocht met het hele gezin, met nog gezelligere tussenstops en de nóg gezelligere-re afsluit met drank, spijs en springkastelen in het Schuttersveld in Wetteren. Verdere details volgen. En nieuw: voor de diehards zal er ook ’s morgens al een ritje worden geprogrammeerd!

Zaterdag 19 september: MTB Dwars door de Vlaamse Ardennen

Wouter en Marc deden begin mei een ambitieuze tocht vanuit Massemen die hen over Zottegem, Schorisse en Kwaremont tot in het Kluisbos bracht. Vandaar ging het over het Hotondbos, Louise-Marie, Muziekbos, Pottelbergbos en Brakelbos terug richting beginpunt. Goed voor 142 kilometer en 1800 hoogtemeters. Wouter heeft er zo’n goeie herinneringen aan, dat hij voorstelde om deze rit eens met de club te rijden, en dat zal op zondag 19 september zijn. Geen kattenpis, maar de rit kan desgewenst op verschillende punten ingekort worden voor wie dit wil. MTB’ers: begin maar al te trainen!

Zondag 10 oktober: 2Many200

Op 3 oktober wordt de uitgestelde Parijs-Roubaix gereden. Een week na de profs, dus op zondag 10 oktober zouden wij ons met de 2Many’s naar de legendarische piste van Roubaix wagen. In tegenstelling tot de kasseiklassieker gaan wij de kinderkopjes vooral mijden. Maar, het wordt een rit van 200 kilometer. Sommigen doen dat tussen de soep en de patatten met de vingers in de neus, voor andere vraagt dat toch wat training, vandaar dat we er vroeg bij zijn.
We voorzien voor wie dat wil (of voor wie voelt dat tegen de aankomst in Roubaix al een cartouche te veel is opgebruikt) een kortere terugroute. Er zal een volgwagen en voldoende bevoorrading zijn. De rit staat open voor iedereen, dus ook niet-leden. Niet-leden betalen wel 5 euro voor de bevoorrading.

Van zaterdag 25 tem vrijdag 31 december: 2Many X-Mas Challenge

Rij 500 km tussen Kerst en Nieuw: het idee borrelde vorig jaar spontaan op, als vorm van verstrooiing in barre coronatijden. Het trio ‘koude, wind en regen’ was een hele week van de partij en toch slaagden twee leden erin de uitdaging helemaal te voltooien. Kan dat dit jaar beter? Benieuwd. Oh ja, voor die hards doet de club altijd wel een extraatje… Het programma volgt later!

Zondag 26 december: 2ManyKerst/Glühwein-rit

De buik staat gezwollen van kalkoen, kroketten en kerstbuche met véél te veel crème au beurre… En dan moet het nog nieuwjaar worden… Het ideale moment dus voor een kerstritje onder 2ManyBikers. Voor zij die de X-Mas Challenge doen een mooie afsluiter van hun uitdaging! Wat we gaan doen, zien we tegen dan wel. Wel staat vast dat we achteraf gaan klinken!

Menu