Kalender

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Kalender

2ManyJaarkalender 2023

Naast onze wekelijkse rit op woensdag het hele jaar door, staan er nog tal van activiteiten op onze kalender. Zo starten we vanaf de lente ook met een zondagrit om de veertien dagen. Voorts serveren we een mooie mix van MTB- en wegritten dichtbij en iets verder weg, festiviteiten en ‘foliekes’. Hieronder een overzicht voor 2022!

Zaterdag 14 januari: MTB aan zee – afgelast

Hevige rukwinden, ijskoud, de hemelsluizen die niet wijder konden openstaan… Het zat echt allemaal tegen dit jaar. En zodoende moesten we onze intussen klassieke MTB-trip naar zee cancellen. Maar uiteraard gaan we in 2024 voor een herkansing!!

Vrijdag 3 februari: 2ManyNieuwjaarsreceptie

Na twee jaar op droog zaad door corona, konden we er dit jaar opnieuw tegenaan. En wat voor een feestje was me dat zeg, die 2ManyNieuwjaarsreceptie!! Met net geen 100 waren we, een record. En in primeur kregen we een eerste blik op ons nieuwe clublokaal voor de zomer: café Coeur de Boeuf, van onze erevoorzitter Dietbrand. Geslaagd over de ganse lijn!!

Zaterdag 25 februari: 2ManyOmloop met een schone bende!

Een echte 2ManyKlassieker: op de dag de profs het Vlaamse wielervoorjaar op gang trappen, smeren ook wij onze kuiten in voor onze eigenste 2ManyOmloop. Dat werd alweer, ondanks het twijfelende weer, een succes met meer dan 40 deelnemers!! Uiteraard noteren we nu al zaterdag 24 februari in onze agenda!!

Donderdag 9 maart: Eddy Merckx-piste

Een mooie traditie: eenmaal per jaar eisen we het ovaal met de 2Many’s op om zoveel mogelijk rondjes te draaien. Voor wie het de eerste keer is, toch altijd een belevenis. Dit jaar leerden we dat je beter niet in een splinternieuw clubtenue de piste betreedt. En dat ze lekken in het dak oplossen met een fluorescerend handdoekje… Geslaagde avond!

Zaterdag 25 maart: Gent-Wevelgem Cyclo…

Jammer genoeg hetzelfde verhaal als met onze uitstap naar zee: hondenweer… Zij die ingeschreven waren, stuurden begrijpelijkerwijs hun kat naar Wevelgem. Daags nadien won, of beter kreeg, Christophe Laporte de zege cadeau. Toen was het wel mooi weer…

 

Zaterdag 15 april: Beestige Rit

BERENdries, VALKENberg, GANZENberg, KANARIEberg, WOLVENberg en KATTEberg… Nee, dit ritje heeft z’n naam niet gestolen. Iets meer dan 100 km, iets meer dan 1000 hm… Pittige boel, toch tekenden tientallen 2Many’s present!! Mooi!

Zaterdag 6 mei: MTB-uitstap Cap Blanc Nez

Dikke banden, dikke fun! Dat was het zeker in Cap Blanc Nez. En afzien ook, want plat is het daar nergens. Geslaagde dag!!

2ManyWeekend Romedenne 26 tem. 29 mei

Staken de weergoden al enkele keren stokken in de wielen, dan waren ze ons uiterst goedgezind tijdens ons 2ManyWeekend in Romedenne. Op papier misschien niet de meest tot de verbeelding sprekende streek, maar in praktijk een absolute aanrader voor wandelaars, fietsers en MTB’ers. De ritten waren mooi en uitdagend. Hetzelfde kan van het feestje worden gezegd. Volgend jaar: Trois-Ponts!!

Zaterdag 24: Ontbijtrit en Ost Happening

Zalig weertje, zalig ontbijtje, 57 aanwezigen!! Om onze vrienden van WTC Lambroek te plezieren, kozen we ervoor om hun Ost Happening te rijden. Puike organisatie, al kunnen ze qua parcours bouwen nog iets van ons leren…

Zaterdag 15 juli: Regiotour MTB

Vroeger – de dieren waren net gestopt met praten – was dit zowat de klassieker op de Oost-Vlaamse MTB-kalender: de Regiotour. Een aaneenschakeling van de Bloso-routes van Erpe-Mere, Zottegem, Sint-Lievens-Houtem, Ninove en Geraardsbergen. Een tocht van meer dan 110 kilometer met meer dan 1000 hm, ja dat was nogal wat toen.

De Regiotour is al jaren van de kalender verdwenen, maar wij rakelen deze oude jongen nog eens op, meer bepaald op zaterdag 15 juli!!

Dinsdag 15 augustus: 2ManyFamiliedag

Vaste afspraak op onze agenda: de Familiedag. We houden vast aan ons normale recept: een sportieve tocht in de voormiddag voor wie dat wil, een familietochtje na de middag met tussenstop en een geanimeerde après met voldoende ‘nat en droog’.

Toch ook enkele nieuwigheden. Na vele jaren verzamelen blazen aan het Schuttersveld in Wetteren, kiezen we er nu voor om te starten en stoppen in Massemen. We slaan letterlijk onze tent op op het grasplein achter Praatcafé ‘t Klooster. Dit keer geen foodtruck, maar een heuse BBQ! En uiteraard de nodige springkastelen! Het wordt een topdag!

Zondag 27 augustus: 40 Hellingenroute Heuvelland

Al een paar keer op de planning gezet, maar door corona en andere omstandigheden nog nooit doorgegaan. Een heel mooie tocht door het prachtige en niet te onderschatten Heuvelland. Met zowat elke heuvel die ginds ligt erin, en als toetje de meedogenloze Kemmelberg. Een aanrader!!

Zondag 17 september: 2Many200!

Na het succes van de vorige twee edities – naar Roubaix en naar Diksmuide –  gaan we er opnieuw voor: een rit van 200 kilometer. Normaal gezien trekken we richting Vlaams Brabant met als tussenstop Leuven! 200 kilometer dus, en ook de nodige hoogtemeters, uiteraard. Hopelijk een iets drogere editie dan vorig jaar!

Zaterdag 21 oktober: MTB-trip Meerdaalwoud

Na de zee, de Kempen, het Zoniënwoud, de Hoge Kempen en Kalmthout is het de beurt aan het mooie, maar niet te onderschatten Meerdaalwoud. MTB’ers, smeer de kuiten maar al in!!

 

Van 17 tem 19 november: MTB-weekend Kempen

Als ik zeg ‘Nationaal Park Hoge Kempen’ zijn er nog steeds 2Many’s die beginnen te rillen van de kou. Wat was me dat vorig jaar, zeg… Maar we laten ons niet afschrikken en trekken vol goede moed nogmaals op herfstweekend, dit keer naar de échte Kempen!!

Zondag 17 december: 2ManyGlühweinrit- en wandeling

Ook deze activiteit heeft een vast plaatsje op onze kalender afgedwongen. Vorig jaar lag het spekglad en zijn er maar enkele op uit getrokken met de MTB. Flexibel als we zijn, trok de rest z’n wandelschoenen aan. Zeker al te noteren in de agenda!!

Menu