Over ons

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Over ons

De prille start

Zes – toen nog – jonge adonissen, bedenken dat het leven meer is dan pinten drinken alleen. Niet veel meer, edoch: ze kopen zich een MTB. Van schijfremmen was nog lang geen sprake en op toertochten was je ‘een held’ als je voor de ’45 km’ ging. Vestimentair stelde het ook allemaal niet veel voor, sommigen bestegen zelfs hun stalen ros in ‘veelkleurige pakken’… En laat net daar de kiem van deze club liggen: de vraag ‘zouden we geen eigen ‘tenuekes’ laten maken?’ De blokskes waren geboren!

2ManyTenue

Een fantastische club verdient een fantastische outfit. Hip kleurtje, sober design en toch discreet onze kenmerkende blokjes in verwerkt. Al zeggen we het zelf: geslaagd!

2manybikers tenue
0
leden
0
hoogtemeters
0
kilometers

2ManyBikers staat voor

Samen uit, samen thuis

Reeds van bij de start van onze club is dit een heilige afspraak die nooit nog zal veranderen! We vertrekken samen en komen samen ook terug aan op de vertrekplaats. Tenzij de fietser in kwestie aangeeft dat het oké is om verder te rijden, solo of in een kleinere formatie. Snelheid is uiteraard leuk, maar het groepsgevoel is nog véél belangrijker!

Helm moet!

Je ziet ze af en toe nog rondfladderen, de lieden die zonder helm op pad gaan. Complete waanzin! De huidige generatie helmen zijn zo licht en comfortabel, dat je nauwelijks voelt dat je er eentje op hebt. We hebben niet veel clubregels, maar deze is heilig: wie geen helm draagt, rijdt niet mee. Daar gaan we altijd streng op toezien.

Respect!

Respect voor de natuur lijkt anno 2021 evident, maar toch zien we nog veel te veel verpakkingen rondslingeren of weggegooid worden. Ook binnen onze club, ja. Onze tenues hebben nochtans ruime  achterzakken… Zwerfvuil doet onze reputatie als wielertoeristen geen deugd. Net als de wegpiraat uithangen, trouwens. Doe het dus niet.

Aan de stoof, op terras

In de top 10 van recupdranken zal je pils, Duvel, Oud Zottegems, Westmalle Tripel of witte wijn niet terugvinden. Toch hoort de après bij een 2ManyRit als Laurel bij Hardy en Nicole bij Hugo. Onze zoektocht naar een clublokaal was al hobbelig. Van De Linde over De Parking, ‘t Tonneke en De Pitstop tot Massemen Plaetse. Maar nu zitten we gebeiteld: ‘s winters in de Rooie Ree bij Pieter en Bee, in de zomer in ‘t Posthotel. En telkens met nog een snack van de club erbij!

Genieten boven snelheid

Fietsen, zowel op de MTB als op de weg, is in de eerste plaats genieten. Al is tot het gaatje gaan, met je kop tussen de spaken hangen, uiteraard soms ook genieten. We proberen de perfecte mix te zoeken bij 2ManyBikers. We zijn intussen voldoende groot geworden om in verschillende groepen te rijden en zowel de ‘vliegeniers’ als de ‘genieters’ te bedienen. Mooi zo!

Basisconditie vereist

Ook al gaat plezier altijd voorop bij 2ManyBikers, we zijn en blijven uiteraard een sportclub. De sportieve uitdaging moet er altijd zijn, wie thuiskomt na een rit wil het gevoel hebben ‘iets’ gedaan te hebben. Daarom is voor wie wil meerijden, een basisconditie vereist. Samen uit samen thuis is een prachtig principe, maar er zijn grenzen. Wie na 20 jaar niks doen, beslist een fiets te kopen en verwacht ineens mee te kunnen rijden… ja… We rijden zonder pardon zomer en winter, genoeg kans dus om die conditie een heel jaar door op niveau te houden.

2ManyFoto’s

Menu