Winterrit 22-23

folder_openUncategorized

WINTERRIT OP WOENSDAG

‘t Is zover: oktober is daar, dus de doorsnee wielertoerist gaat in wintermodus. Niet meer zoals vroeger, wanneer de tweewieler onder een ‘sprei’ in de stal werd gezet om er rond de Omloop opnieuw te worden uitgehaald. Nee, de ‘echte’ gaan gewoon door tijdens de donkerste en koudste maanden van het jaar. En bij 2ManyBikers zitten uiteraard alleen maar ‘echte’.

Laat ons niet rond de pot draaien: vanaf woensdag 5 oktober starten we met dé winterrit. Uit veiligheidsoverwegingen rijden we dan elke week hetzelfde toertje, om nadien op te warmen, een pint te drinken en te ‘smikkelen’ in de gezelligste kroeg van het westelijk halfrond.

 

Enkele zaken op een rijtje zetten:

  • Op de winterrit zijn ook niet-leden welkom. Helm verplicht!
  • Breng lichtjes mee. Gelieve de achterlichten NIET op knipperfunctie te zetten. Da’s geweldig ambetant.
  • We rijden in een A-, B- en C-groep. De A’s rijden 30 +, de B’s streven naar een snelheid tussen de 27 en de 30 km/u. De C’s zoeken een tempo dat de groep aankan. Voor alle groepen geldt evenwel ‘samen uit, samen thuis’.
  • Op vraag van enkele A’s is de A-toer aangepast en iets langer geworden. De extra lus is pas na het dorp van Erondegem. Dus wie lost bij de A’s en wil aansluiten bij de B’s tijdens de rit, kan dit nog altijd.
  • Op de Betsberg mag de gashendel open, er wordt boven gewacht om dan in groep verder te rijden.
  • Door de werken op de Zuidlaan, start de rit anders. We rijden via de Kortenbosstraat en de Oordegemsesteenweg tot aan de Zuidlaan en gaan dan via de Ijzeren Brug over den Dries naar de Scheldebrug. Verderop rijden we dit jaar ook door Zonnegem!

 

Na de rit zijn we opnieuw welkom bij ons aller Pieter en Bee in de Rode Ree voor een droogje en meerdere natjes. Wie nu nog niet overtuigd is om ‘s woensdags op de fiets te springen, die zal niet meer overtuigd geraken, denk ik.

Hierbij de links naar de routes

Gerelateerde berichten

Menu