Woensdag 16 juni

folder_openUncategorized

MTB – Met Koen en Stefaan naar de Makkegemse bossen

Na een opwarming op de betonbaan van Volkershouw en Kleistraat, beginnen we in Oosterzele thv manège Vinkemolen aan het offroad-gedeelte. Vooral in het eerste deel van deze route met heel wat single-tracks komen we voorbij een aantal bunkers die behoren tot de bunkergordel Bruggenhoofd Gent. Deze liep van Kwatrecht over het weerstandsnest Betsberg in Oosterzele en het weerstandsnest Muntekouter. In totaal 47 bunkers die gebouwd werden tussen 1934 en 1935. In WO II konden ze de Duitsers slechts 3 dagen ophouden in hun mars door België en werden nadien door den Duits ontdaan van alle staal en ijzer om er nieuwe kanonnen of spoorwegen van te maken.

Na 19 km bereiken we het Heilig-Geestgoed, behorend tot de cluster van de Makegemse bossen. Na de eerste lus in dit bos rijden we rond het gehucht Makkegem (Merelbeke) en passeren de Prinsenmolen (eerste molen op deze locatie dateert van 1551, de huidige van 1890) met prachtig uitzicht over de omgeving. Na de afdaling aan de bunker volgt het Bruinbos, waarna al snel het Nerenbos volgt.

Na de single-tracks in het mooie Bottelare rijden we langs het Gentbos waar we helaas niet meer welkom zijn met de fiets. De gekende wegels door de velden van de Proefhoeve in Lemberge brengen ons naar het Aelmoeseneiebos in Gontrode met een prachtige single-track van 900 m. Het Geerbos in Kwatrecht en de lastige Mariagaardhelling brengen ons terug naar Massemen.

Hierbij de links naar de GPX bestanden

 

ROAD – Voskensstraat/Muur  –> switch naar Waasland 

Omdat er toch enige bezorgdheid is omwille van de tropische temperaturen en het feit dat er op de eerder geposte route met de Voskensstraat én de Muur een aantal werken aan de gang zijn – bedankt Joris voor de verkenning! – die de rit echt dwarsbomen, hebben we besloten morgen een minder intense rit in te plannen: een vlakke tocht – de eerste dit jaar – van 78 kilometer richting Wachtebeke. Misschien is dat ook verstandiger bij dit weer. De werken aan de Guilleminlaan in Geraardsbergen zijn ook bijna ten einde, dus plannen we de rit snel opnieuw in. Dank voor begrip en tot morgen, 19u15, Dorp Massemen.

Hierbij de links naar de GPX bestanden

Gerelateerde berichten

Menu