Woensdag 18 augustus

folder_openUncategorized

MTB – Aalst 46 km

Ook in Aalst is er heel wat te ontdekken. Langs de mooiste wegen uit de streek trekken we over Wichelen en Lede richting het natuurgebied Honegem in Aalst. Vanaf daar zetten we de terugweg in, grotendeels langs de Martinuswandelroute om te eindigen waar de mooiste Martinuskerk van de streek staat… ons eigenste Massemen.

Een Sint-Martinuskerk of een Sint-Maartenskerk is een kerk die genoemd is naar de heilige Martinus van Tours. Veel van zulke kerken staan in Sint-Martinusparochies. Als Romeins soldaat hij zich in de 4de eeuw bekeren tot het Christendom. Waarna hij als Bisschop Sint-Martinus van Tours een belangrijke grondlegger van het katholieke christendom in Gallië werd. Bovendien was hij in de middeleeuwen een van de populairste heiligen, waardoor een ongekende pelgrimsstroom naar het Franse Tours op gang kwam. Ook in Vlaanderen leeft de Sint-Maartenstraditie, diverse parochies vereren Sint-Martinus (Sint-Maarten) als patroonheilige. Het universeel gedachtegoed van Martinus is ‘delen’.

Vergeet onderweg niet te genieten van als dat moois.

ROAD – Rekelberg/Vissegem

2MANYSUMMER WOENSDAG 18 AUGUSTUS – REKELBERG
Nogmaals excuses voor vorige week en daarmee doel ik op de gravelstroken in de rit. Uiteraard schuif ik de volledige schuld op m’n weerbarstige tekenprogramma, dat achter m’n rug aanpassingen doet. 😜 Een aangepaste, gravelvrije rit staat op Facebook.
Enfin, voor de rit van deze week zou alles in orde moeten zijn, al mogen er altijd wat verkenners de baan opgaan, hoor. Deze keer trekken we richting Horebeke met op het menu een stukje Rekelberg, Vissegem, Biesestraat, Kauwenberg,… Klinkt dreigender dan het is. De rit is 65 km en telt zo’n 500 hm. Wie naar de après komt in het Posthotel: neem een trui mee. Ze geven droog, maar niet al te warm. Tot woensdag, 19u15, Dorp Massemen!

Hierbij de links naar de route

Gerelateerde berichten

Menu