Woensdag 21 juli

folder_openUncategorized

MTB – Aaigem 51 km

Feestdag of niet, rijden doen we! Geen inspiratie voor een tekstje, maar desondanks is de rit niet van de minste. 51 kilometer richting Aaigem, tot woensdag!

ROAD – Flierendries 

Nationale Feestdag: of u daar boodschap aan heeft of niet is hier van geen belang. Dat het op een woensdag valt, is voor ons een beetje vervelend. Vrije dag, andere tochten op de agenda, grote vakantie,… Enfin, het zal niet ons dikst bevolkte ritje zijn. Maar ‘t is nochtans een schoontje, naar Pollare en de Flierendries. De Flierendries, daar hoort wat wat duiding bij.

Wout Van Aert won in de voorbije Tour de France de tijdrit over 31,8 kilometer. Amai! En was daarmee de eerste Belg in 36 jaar die nog eens in een chronorit in de Tour kon zegevieren. Hij werd zo de opvolger van Eric Vanderaerden.

Diezelfde Vanderaerden had in datzelfde 1985 ook al de Ronde van Vlaanderen op z’n naam geschreven, in de gutsende regen. Een Ronde zonder Bosberg, daar werd toen gewerkt. Waardoor het peloton voor de eerste en tevens (voorlopig) laatste keer uitweek naar… jawel, de Flierendries.

Een weetje voor aan den toog! Enfin 74 km en 560 hm. Dorp Massemen, 19u15. Geniet van de rit!

Hierbij de links naar de route

Gerelateerde berichten

Menu