Woensdag 25 augustus

folder_openUncategorized

MTB – Laarne rood 42 km

Geluk zit in een klein zonnetje! En dat profijtig zonnetje krijgen we morgenavond voorgeschoteld. Niet te warm, niet te koud, niet te nat en hopelijk droog!

Wat denk je? We volgen de rode pijltjes in Laarne en na 42 kilometer plezier zijn we terug op ’t dorp van Massemen.

Tot morgen!

 

ROAD – Baaigem

De laatste rit van augustus! De laatste voor Wetteren Kermis ook. En de zomer moet begot nog beginnen… Vorige week gemerkt dat het al vroeg donker wordt. Zeker als er lekke banden zijn, fietsen we een flink stuk in de duisternis. Voor deze woensdag wordt behoorlijk weer voorspeld, dus hopelijk wordt het niet té snel té duister. Op de planning een rit in de buurt, richting Baaigem: 62 km mooie wegjes, goed voor meer dan 300 hm.

Ook nog een aandachtspunt, wat betreft de snelheden in de A- en B-groep. Het valt de laatste weken op dat de A-troepen nogal dun uitvallen, terwijl de B-groep zeer lijvig is. En dat er in de B-groep soms aan A-tempo wordt gereden. Zeker het optrekken achter de bochten of nadat de groep op een lint is getrokken, of het tempo bergop: het is soms té zwaar voor de ‘mindere’ goden. Dat kan niet de bedoeling zijn en er liepen dan ook enkele ontevreden reacties binnen. Vandaar deze schoolmeester-oproep: kies zoveel mogelijk voor de groep waar je ‘in se’  thuishoort. Er rijden heel wat potentiële A’s bij de B. De huidige A-mannen zijn – bleek uit een gesprek – meer dan bereid om hun tempo aan te passen aan iedereen die voor de A-groep kiest. Wie toch voor de B kiest, gelieve een gezapiger tempo aan te houden, zeker na de bochten en bergop. Het oprichten van een C blijft ook mogelijk, indien voldoende volk. Hoofdzaak is dat het voor iedereen haalbaar en plezant blijft. Het is lang goed gelukt, dus we weten dat het kan. Merci iedereen!

Enfin, tot woensdag, 19u15, Dorp Massemen! Wie er naast het natste seizoen, het zatste seizoen van wil maken, is welkom op de après in het Posthotel!

Hierbij de links naar de route

Gerelateerde berichten

Menu