Woensdag 28 april

folder_openUncategorized

MTB

Ken je klassiekers: de Boskantroute vanuit Massemen.

We pikken in op onze route net voorbij de Varekouter in de wijk Kortenbos en flirten met de rand van het Smetledebos. Vandaar gaat het via het Hof ter Schoot, de Fauconniermolen en het Hof te Landeghem in Oordegem naar het hoogst gelegen punt van de route op het grondgebied op de vroegere gemeente Bavegem.
Via Oordegem en Smetlede rijden we naar het Serskampbos. Daarna keren we terug naar de zandige boskanste heuvelrug die we doorkruisen voor we afdalen naar de Schelde via het station van Schellebelle en de wijken Ertbrug en Jabeke. We volgen de Schelde richting Wetteren-centrum tot aan de afslag van de Lege Weg en rijden dan via het provinciaal gebied Den Blakken en de stuifduinen terug naar de Warande. Wie zin heeft kan daar het technisch parcours één of meerdere keren rijden. Om terug te keren naar Massemen gaan we kriskras door de boomkwekerijen van de Wetterse wijk Boskant naar het Hospiesbos. Het traject passeert aan de rand van het hospiesbos en keert via een omweg terug langs de Varekouter om dan af te slaan richting Massemen dorp.

Groepjes die liever vroeger vertrekken en meer kilometers doen, kunnen de aansluiting met Wichelen erbij nemen. Inpikken op de route kan op dezelfde manier als de korte route. Deze combinatie is goed voor 71km. (Let op: de gpx slaat de startplaats in Wichelen over.)

Hierbij de links naar de GPX bestanden

ROAD: rond Zottegem

Hallelujah, we mogen opnieuw met z’n tienen rijden! Minder gepuzzel, wat meer plek om te schuilen in de buik van het pelotonnetje… En vanaf 8 mei met 25 zeg, we gaan niet weten wat er gebeurt! Voor nu woensdag staat een toertje rond Zottegem op het menu. Dat betekent – ook al staan er geen echt bekende hellingen op het menu – constant op en af via Zonnegem, Erpe-Mere, Aaigem, Sint-Lievens-Esse…Ook al schelen ze maar een kilometer of vier, er zijn toch twee ritten voorzien. De langste versie maakt een ommetje via De Vlamme en doet ook nog het puistje in Hettingen aan op het einde. Afspraak als vanouds op het Dorp van Massemen, vertrek 19u15 stipt!

Hierbij de links naar de GPX bestanden

Gerelateerde berichten

Menu